Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ " ΔΙΚΤΥΟ"


ΓΙΑΤΙ "ΔΙΚΤΥΟ"

 

Όλο όσοι ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια δε ήμασταν καινούργιοι στον χώρο της πολιτικής, του συνδικαλισμού. Είχαμε διαφορετικές εντάξεις αλλά μας ένωναν πάντα δυο κοινές πεποιθήσεις ,δυο κοινοί στόχοι. Αυτός της Δημοκρατίας αλλά και της Αυτονομίας. Δυο προτάγματα για τα οποία πρέπει δυστυχώς στον τόπο μας και στις μέρες μας να παλέψει κανείς πολύ.

Η γνώση αλλά και η εμπειρία από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του κλάδους μας καθημερινά επιβεβαιώνουν το κλασσικό μοντέλο που έχει επιλεγεί για την λειτουργία τους. Ενα μοντέλο αναχρονιστικό, αντιδημοκρατικό, στείρο, συγκεντρωτικό .Ένα μοντέλο χωρίς ζωή χωρίς πνοή. Ενα μοντέλο που αναπαράγει στελέχη μορφωτικά υποανάπτυκτα. Ενα μοντέλο που δεν συνομιλεί ούτε με τον εαυτό του ,αλλά ούτε με την κοινωνία.

 

Τι σημαίνει λοιπόν για εμάς " δίκτυο".

 

Πρώτα απ όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για μια μορφή πανελλαδικής οργάνωσης. Δεν είναι μια στενή παράταξη. To σίγουρο όμως είναι ότι ανήκει στα αριστερά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα και συνάδελφοι οι οποίοι έχουν αποδεχθεί τις βασικές διακηρυκτικές του αρχές και οι οποίοι εκλέγονται ως μεμονωμένα άτομα σε διάφορους συλλόγους αλλά και παρατάξεις εκεί όπου υπάρχουν ως οργανωτικές οντότητες. Όλοι αυτοί μπορούν να συγκλίνουν σε πανελλαδικό επίπεδο (ΠΦΣ) σε μια προσπάθεια κοινής έκφρασης αλλά και παραγωγής πολιτικής.

Επαναλαμβάνουμε ότι απόλυτη προτεραιότητα για εμάς έχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες και η αυτονομία των συμμετεχόντων στο δίκτυο. Κανένα άτομο ,και καμία παραταξιακή έκφραση δεν βρίσκονται μέσα με το ζόρι, η δε "εσωτερική" υπόσταση τους σίγουρα δεν είναι προϊόν πολιτικής η " οικονομικής" εξάρτησης ,συναλλαγής η ακόμη και εκβιασμού.

Εμείς είμαστε εδώ χωρίς να διεκδικούμε ρόλους σε πολιτικούς φορείς που βρίσκονται η πρόκειται να ασκήσουν την εξουσία. Είμαστε εδώ γιατί έχουμε πίστη στα κινήματα όταν αυτά καταφέρνουν να λειτουργούν απαλλαγμένα από τα κατάλοιπα των κομματικών μηχανισμών  και τους εκφραστές τους.

Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε ο κλάδος μας να επανασυνδεθεί με τους αγώνες της κοινωνίας για μια πιο δίκαιη ζωή.....

 

 

ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...