Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα….


Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν

για μένα χωρίς εμένα….

 

Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ. 4/3/2015

 

         Το μόνο  θετικό που προέκυψε από την διαδικασία είναι η απόφαση για Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. το ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3/2015.

               Το ωράριο συζητήθηκε μάλλον με συνοπτικές διαδικασίες. Το Δ.Σ. έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο για το ωράριο σχεδόν ομόφωνα ( 14-1..διαφοροποίηση ΔΗΠΑΚ με πρόταση για 40ωρο-5ημερο).Στην χθεσινή συνεδρίαση υπήρξε και η διαφοροποίηση Σοφιανόπουλου ο οποίος κατέθεσε και αυτός πρόταση για 40ωρο- 5ημερο.

               Αυτό που δεν έγινε κατανοητό είναι τι ακριβώς κατατέθηκε στο Υπουργείο. Η βάση βέβαια της πρότασης  ήταν ίδια με την πρόταση που κατατέθηκε επί Βορίδη δηλαδή το 48ωρο-6ημερο και ΜΟΝΟΝ αυτό.

      Μα συνάδελφοι του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. δεν συνειδητοποιήσατε ακόμα ότι η πρόταση αυτή έχει ακυρωθεί στην πράξη με την ακύρωση της προηγούμενης κυβέρνησης και των μνημονιακών πρακτικών της ; Η επιμονή σας σε ένα ωράριο το οποίο τείνει στην απορρύθμιση και μάλιστα χωρίς να ερωτηθεί η βάση, αφήνει πολλά ερωτηματικά  

     Από εκεί και πέρα το τι περιείχε το κείμενο και το τι ειπώθηκε- προτάθηκε – συζητήθηκε με τον Υπουργό  ουδείς γνώριζε  επακριβώς. Απ’ ότι φαίνεται το 40ωρο- 5ημερο, το μόνο ωράριο που «προστατεύει» το μικρό και μεσαίο φαρμακείο, το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με συντριπτική πλειοψηφία,(ΑΕΣΠ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) δεν σκέφτεται ούτε καν να το  θέσει στη συζήτηση με το Υπουργείο.

          Μελανό σημείο της διαδικασίας ήταν η ουσιαστική απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών (συνελεύσεις) από μέλη του Δ.Σ. και το δικαίωμα της βάσης να ενημερώνεται, να αποφασίζει και να διαμορφώνει τις εξελίξεις. Το προνόμιο αυτό ανήκει στην υπεύθυνη ηγεσία μας - διότι αυτοί γνωρίζουν- και εμείς οφείλουμε ως σωστοί ιθαγενείς να αποδεχόμαστε τις όποιες αποφάσεις τους αδιαμαρτύρητα.

        Έχουμε έγκαιρα επισημάνει το αντιδημοκρατικό της όλης διαδικασίας. Έχουμε έγκαιρα ζητήσει από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ωράριο όπως και για τα υπόλοιπα μέτρα των νόμων ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Η λογική της  «μυστικής διπλωματίας»  μας οδηγεί σε άλλες εποχές και σε άλλες πρακτικές που οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας.

Στην Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. θα υποχρεωθείτε, αν δεν το κάνετε πριν, να πάρετε θέση.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ..

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ!!

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...