Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΑΡΣΥ.....ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΦΣΑ


 

ΑΡΣΥ….νεα παραταξη στον ΦΣΑ συμφωνα με ανακοινωση που εκδοθηκε πριν από λιγο…
ΑΘΗΝΑ
25/5/2015
Συνάδελφοι
Η ιστορία απέδειξε ότι το νέο έρχεται να αντικαταστήσει το παλιό όταν αυτό όχι μόνο δεν καταφέρνει να συμβάλλει στην θέσμιση της κοινωνίας αλλά για να ανακυκλωθεί χρησιμοποιεί τα πιο σάπια κομμάτια της τα πιο υπανάπτυκτα μορφωτικά , τα πιο συντηρητικά.
Στην Ελλάδα η δημοκρατία για την μεν δεξιά είναι μια "υποχρεωτικότητα" στην οποία υπόκειται αναγκαστικά, για την μεν "αριστερά" έχει ισχύ όταν αυτή συμβαδίζει με τις αποφάσεις των γραφειοκρατιών και των εκάστοτε εκτελεστικών γραφείων.
Για τον κλάδο μας η ιστορία δεν μπορεί να έχει γραφτεί διαφορετικά. Το δρομολόγιο της είναι ταυτόσημο με εκείνο της υπόλοιπης κοινωνίας. Η τέχνη της πολιτικής απουσιάζει. Δεν υπάρχει πνοή ,δεν υπάρχει φρέσκος αέρας. Ακόμη και αυτό που για μια μόνο στιγμή σε μερικούς μπορεί να φάνταζε καινούργιο είναι παλιό ,παλαιοκομματικό ,και σε μερικές του εκφράσεις είναι υπόγειο ,ύπουλο, και επικίνδυνο. Μόνον οι εξαιρέσεις μέχρι στιγμής το σώζουν αλλά και αυτές είναι πολύ λίγες.
Σήμερα το πρόταγμα της δημοκρατίας, της αυτονομίας, της αλληλεγγύης, της εγκατάλειψης των παλαιοκομματικών και αντιδημοκρατικών μορφών οργάνωσης ενός χώρου και πολύ περισσότερο της ίδιας της κοινωνίας είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Γι αυτό προχωρούμε στην ίδρυση μιας παράταξης η οποία θα σέβεται αυτές τις αρχές. Στην οποία οι πονηρές και γερασμένες ηγεσίες θα εκλείπουν. Παράταξη η οποία θα σέβεται απόλυτα τις γνώμες όλων των συναδέλφων και η οποία δεν θα υπακούει σε πολιτικάντικες η «κομματικές» επιταγές. Όπου οι δημοκρατικές διαδικασίες θα είναι το προαπαιτούμενο και όχι το ζητούμενο. Για να μπεί ξανά ο κλάδος στο δρόμο της υπεράσπισης του μικρού και μεσαίου φαρμακείου, των αγώνων, της διεκδίκησης, της συνεισφοράς και της αξιοπρέπειας.
Δεν είμαστε οι μόνοι, ούτε διεκδικούμε την αποκλειστικότητα. Ερχόμαστε να συμβάλλουμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, στην αναδημιουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας μέσα και δίπλα στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία που βάλλεται από την νεοφιλελεύθερη πολιτική τα τελευταία πέντε χρόνια.
Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΣΥσπείρωση
Φαρμακοποιών Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...