Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΠΦΣ



                      ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

          Η κρισιμότητα του σημερινού Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. είναι αδιαμφισβήτητη. Οι ανακοινώσεις των γνωστών κύκλων που προλειάνουν εδώ και καιρό το έδαφος και  οι «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης έναντι  των δανειστών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.
         Θεωρούμε ότι οι τελικές  αποφάσεις για το παρόν ή και το αύριο του ελληνικού φαρμακείου, δικαιωματικά ανήκουν στους 10000 φαρμακοποιούς και όχι σε μια ομάδα των 15 ατόμων του Δ.Σ. ή των 174 της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ., την θεσμικότητα του ρόλου των οποίων σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε.
          Επίσης  δεν ανήκουν στους διάφορους «παράγοντες» του χώρου, που καθ’ υπέρβαση αρμοδιοτήτων, εκμεταλλευόμενοι τους γνωστούς διαδρόμους και διαδρομές υπουργείων και συμφερόντων, εργάζονται για την προώθηση τους, παρακάμπτοντας και παραμερίζοντας  το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. δυναμιτίζοντας με αυτό τον τρόπο τις όποιες προσπάθειες γίνονται. 
       Η είσοδος του ιδιωτικού κεφαλαίου στον χώρο της χοντρικής και λιανικής πώλησης του φαρμάκου, δεν θα αποτελέσει σε καμία περίπτωση την σανίδα σωτηρίας του κλάδου παρά την συστηματική προσπάθεια αγιοποίησης του που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα.
       Άλλη λύση πέραν των εταιρικών- συνεργατικών σχημάτων μεταξύ ιδιοκτητών φαρμακοποιών δεν υπάρχει και δεν θα αναστείλει τις εξελίξεις, αντίθετα θα διευκολύνει την από 6ετίας προωθούμενη άλωση του χώρου.
Καλούμε το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. :
ü Να ενημερώσει αναλυτικά τους φαρμακευτικούς συλλόγους και τα μέλη τους.
ü Να εισηγηθεί την άμεση διεξαγωγή Γ.Σ. όλων των Φ. Σ. της χώρας.
ü Να συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. το ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10/2015.

ΔΙΚΤΥΟ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...