Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΚΥΚΝΕΙΟΝ ΑΣΜΑ…..




ΚΥΚΝΕΙΟΝ ΑΣΜΑ…..

           Πολλά πραγματικά θα μπορούσε να γράψει κανείς  για το τελευταίο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. Εύκολη και ανέξοδη κριτική  είτε επί μέρους είτε επί της ουσίας. Π. χ . για το πώς η «ανεπιθύμητη» ΕΤΕΣΤΑ μετά από αλλεπάλληλα Δ.Σ., μερικές Γ.Σ. και ατελείωτες ώρες συζητήσεων καθαγιάσθηκε με ευτυχή κατάληξη την αναγκαιότητα της ύπαρξης της και την στελέχωση της με 7μελές Δ.Σ.
             Δεύτερο θέμα, σοβαρό και κρίσιμο αυτή την φορά, το (για να μην ξεχνιόμαστε) ήδη ψηφισμένο  από την βουλή και επικυρωμένο με το εκλογικό 90%  λιτότητα - ανάπτυξη και προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.
           Πολλά και διάφορα ειπώθηκαν ή δεν ειπώθηκαν. Προτάσεις έπεσαν για συζήτηση. Διάλογος εκτενής υπήρξε.  Αισιοδοξία και ταυτόχρονα απογοήτευση. Ακόμα και αντιπαραθέσεις . Ακόμα  και ο καλός και ανιδιοτελής επενδυτής που θα μας σώσει.
       Ένας μόνο απουσίαζε από την αίθουσα των συνεδριάσεων του Π.Φ.Σ. Ο φαρμακοποιός. Ούτε καν ωσεί παρών. Ούτε καν κομπάρσος.

ΔΙΚΤΥΟ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

 

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΑ. ΚΑΙ ΤΟΥ LOGISCOOP.

    Την Τετάρτη 7 /10/2015 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. του ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.Π.Ε. με θέμα την συνένωση των εταιριών ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΑ. και LOGISCOOP.
    Η συνένωση αποφασίστηκε με σχετική πλειοψηφία.
    Οι μειοψηφούντες σύμβουλοι του Δ.Σ. και δύο εκ των τριών μελών του Ε.Σ. εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις για την αναγκαιότητα του εγχειρήματος.
    Το Ε.Σ. ζήτησε εγγράφως το προσχέδιο καταστατικού της υπό ίδρυση εταιρίας, το οποίο και μας δόθηκε την επόμενη ημέρα, συνοδευόμενο από την γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του ομίλου, έπειτα από σχετικό αίτημα 2 μελών του Δ.Σ.
    Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σημεία στο καταστατικό που επέτρεπαν την είσοδο στην νέα εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων.
    Το Ε.Σ.ζητησε έκτακτο Δ.Σ. του ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.Π.Ε. το οποιο εγινε την Παρασκευή 9 /10/2015 όπου αποφασίστηκε ομοφωνα να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο του ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.Π.Ε. ,στην συνέλευση προέδρων των Δ.Σ. των συνεταιρισμών το Σάββατο 10/10/2015 ,που οργάνωσε η Ο.Σ.Φ.Ε., να εισηγηθεί την απάλειψη όλων εκείνων των σημείων που θα επέτρεπαν την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων σε εταιρία του συνεταιριστικού κινήματος.
    Δύο μέλη του Ε.Σ. του ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.Π.Ε. μετέβησαν το Σάββατο στην Γ.Σ των μετοχων των δυο εταιρειων, για να την παρακολουθήσουν ως παρατηρητές.
    Εκεί διαπιστώθηκε ότι το υπό ψήφιση καταστατικό δεν είχε δοθεί σε κανένα εκπρόσωπο συνεταιρισμού όπως θα ήταν λογικό για να μπορεί ο κάθε σύνεδρος να διαμορφώσει άποψη και να καταθέσει τυχόν προτάσεις ή παρατηρήσεις.
    Εύλογα τίθεται το ερώτημα πάνω σε ποια βάση πάρθηκαν οι αποφάσεις των Δ.Σ. των ΣΥ.ΦΑ. εν όψει της Γ.Σ. των εταιρειων,,αφού αγνοούσαν το περιεχόμενο του καταστατικού.
    Παρ’ ολ’ αυτά ,ομόφωνα αποφασίστηκε η συνένωση των εταιρειών ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΑ. και LOGISCOOP ,με την γενική δέσμευση, ότι θα περιληφθούν οι τροποποιήσεις, οι οποίες προτάθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.Π.Ε., σύμφωνα με την εντολή ,που του είχε δοθεί από το Δ.Σ. και αφορούσαν την μη είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων στο καταστατικό της υπό ίδρυση εταιρείας.
    Αναμένουμε λοιπόν, το τελικό κείμενο του καταστατικού, διότι τελευταία πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, τα οποία διακινούνται στο χώρο ,για την ανάγκη σύμπραξης συνεταιριστικού και ιδιωτικού κεφαλαίου. Αν υπάρχει λόγος ,να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση, ας γίνει ανοιχτά και όχι με έμμεσους (ή άλλους) τρόπους.

    Ειδική επισήμανση: Το δίκτυο GREEN FARMACY ανήκει σήμερα σε Ο.Σ.Φ.Ε. - ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΑ. Τι θα γίνει μετά την συγχώνευση?
    ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ.
    ΖΗΣΗ ΜΑΙΡΗ.
    ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ.
    ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΕΝΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...