Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ubi dubium ibi libertas




Ubi dubium ibi libertas
       
          Πολλά και διάφορα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα  στον κλάδο μας. Πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. του Π.Φ.Σ., συνεδρίασε μετά πρακτικών ή όχι η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, γίναμε θεατές της «κόντρας» μεταξύ PHARMATEAM και του προέδρου της Ο.Σ.Φ.Ε. , ανακοινώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει αναδρομικά τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων και πραγματοποιήθηκε  η Γ.Σ. του Φ.Σ.Α.
         Επίσης εξαγοράσθηκε η αλυσίδα των ανεξάρτητων φαρμακοποιών στην Πορτογαλία, οι θεσμοί και το Δ.Ν.Τ. ζητούν γη και ύδωρ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει 4ο μνημόνιο, «υποβοηθούμενη» από την απεργία των Μ.Μ.Ε., η αξιωματική αντιπολίτευση με το πακέτο των 25 προτάσεων μας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την ίδια ακριβώς πολιτική, λεηλατούνται τα όποια ταμειακά διαθέσιμα υπάρχουν, η χώρα καταρρέει  και εμείς περί άλλων τυρβάζουμε.
       Επιτέλους υπήρξε διευκρινιστική επιστολή του προέδρου της Ο.Σ.Φ.Ε. για το πολυσυζητημένο ζήτημα της διαφήμισης. Ο καθένας από εμάς είναι σε θέση να αξιολογήσει και να κρίνει αν καλύπτεται από την απάντηση. Δεν φτάνει όμως αυτό. Οι θεσμικοί εκπρόσωποι πρωτίστως κρίνονται από τα όργανα τα οποία εκπροσωπούν. Και εδώ όλως περιέργως και από τους συνεταιρισμούς και κυρίως από το  Δ.Σ. της  Ο.Σ.Φ.Ε. τηρείται  σιγή ιχθύος.
            Κυρίαρχο ζήτημα της Γ.Σ. του Φ.Σ.Α., του μεγαλύτερου Φ.Σ. της χώρας, ήταν η τραγικά μικρή συμμετοχή των συναδέλφων. Η απογοήτευση που επικρατεί στον κλάδο, σε πλήρη αντιστοιχία με ότι συμβαίνει σε όλη την κοινωνία, είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να οδηγηθούμε στο αναπόφευκτο δηλαδή στο κλείσιμο του φαρμακείου μας και στην ανεργία.
         Κυρίαρχα ζητήματα της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. ήταν η πρόταση  για το ωράριο, η καταγγελία του αντιπροέδρου κ. Σοφιανόπουλου  για την στάση  του νομικού εκπροσώπου της Ο.Σ.Φ.Ε. στην επιτροπή του Υπουργείου για το ωράριο και το καταδικαστικό ψήφισμα της Γ.Σ. για την γενικότερη στάση της Ο.Σ.Φ.Ε. το τελευταίο διάστημα.

         Στο μεν ζήτημα της Κ.Υ.Α. και της εμπλοκής της Ο.Σ.ΦΕ. στην έκδοση της, δεν έχει δοθεί ακόμα μια πειστική απάντηση και δεν έχει υπάρξει συμπόρευση της Ο.Σ.Φ.Ε. με τον Π.Φ.Σ. ο οποίος αμέσως την προσέβαλλε ως όφειλε δικαστικά.
         Στο δε ζήτημα της στάσης του νομικού εκπροσώπου της  Ο.Σ.Φ.Ε.  στην επιτροπή, η Ο.Σ.Φ.Ε. αμφισβήτησε την εγκυρότητα, άρα και την αξιοπιστία  των καταγγελθέντων στην Γ.Σ.  από τους εκπροσώπους του Π.Φ.Σ.  στην επιτροπή, προβάλλοντας ως αντεπιχείρημα την μη επιβεβαίωση τους από τα ανύπαρκτα πρακτικά της επιτροπής.
          Τα ψηφίσματα σε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους ψηφίζονται πάντα στο τέλος της διαδικασίας και τουλάχιστον στον Π.Φ.Σ. διαχρονικά, για λόγους  που όλοι γνωρίζουμε και κακώς δεν έχουν αντιμετωπισθεί, οι ψηφοφορίες αυτές γίνονται παρουσία μιας μειοψηφίας αντιπροσώπων. Θα είχε αξία λοιπόν ως μοναδικό επιχείρημα αν η συγκεκριμένη ψηφοφορία ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
           Κατά την γνώμη μας ο κλάδος εκπροσωπείται εξ ολοκλήρου από τα συνδικαλιστικά του όργανα που είναι οι ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ,  ο Π.Φ.Σ. και οι συνελεύσεις τους. Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας τους μπορούμε, αν όχι υποχρεούμαστε, να τους ανατρέψουμε. Όχι όμως να τους υποκαταθιστούμε, με συνέπεια να τους ακρωτηριάζουμε και να  τους ακυρώνουμε κατά το δοκούν.

ΔΙΚΤΥΟ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...