Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

                  ΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ" του νέου ΠΦΣ


Μετα και την έκδοση του ψηφίσματος του ΠΦΣ oi αρχικοι οι φόβοι μας για την ποιότητα της  1ης  συνεδρίασης του ΠΦΣ επιβεβαιώθηκαν. Ένα ψηφισμα πανομοιότυπο με εκατοντάδες αλλα  των τελευταίων χρόνων ( με τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου να μένουν στο περιθώριο λόγω κυριαρχίας του θέματος της ΕΤΕΣΤΑ) , το οποίο κινείται στα πλαίσια διαχείρισης της κρίσης όταν μάλιστα την μπαγκέτα του μαέστρου την κρατά στα χέρια του υπουργός της πλέον ανάλγητης  εξαρτημένης και αυταρχικής κυβέρνησης.

Καμία απολύτως σκέψη για ταύτιση της κρίσης του κλάδου, του χώρου της υγείας γενικότερα με την υπόλοιπη κοινωνία και τους αγώνες της. Μια συντεχνία που δεν θέλει να χάσει τα "κεκτημένα" της όπως ακριβώς μας κατηγορούν τα μέσα μαζικής προπαγάνδας μιας φασιζουσας κυβέρνησης.

Ο αριθμός όμως των φαρμακείων που κλείνουν συνεχίζει να αυξάνεται χωρις απολύτως καμία πρόνοια, καμία κουβέντα γι αυτά.....η μάλλον εχθές φάνηκε ξεκάθαρα η κατίσχυση δυστυχώς της άποψης ...."εγω θα διαχειριστώ φαρμακεία που δεν κλείνουν"...οι υπόλοιποι στον Καιαδα.

Δεν θελουμε να κρίνουμε πρώιμα, ούτε αγαθές προθέσεις έχουμε την διάθεση να ακυρώσουμε,όμως εκείνο που χρειάζεται ο κλάδος ειναι μια συνολική πολιτική άποψη για την κρίση και όχι προθέσεις. Οι δε συμφωνίες είχαμε έγκαιρα πει οτι θα πρέπει να έχουν ένα προγραμματικό υπόβαθρο αλλιώς καταλήγουν σε ανοργανωσιά , μείωση του κύρους του οργάνου,και αυριανές " αυτονομήσεις" οι οποίες θα μας βλάψουν περαιτέρω.

Εχθές επίσης φάνηκε οτι όταν έρχεται η ώρα για την μεγάλη απόφαση ο καθένας τελικά ψηφίζει με βάση το ιδεολογικό μόρφωμα που βρίσκεται εγκαταστημένο στους σκοτεινούς θαλάμους του εγκεφάλου του . Άλλοι αυτό θα το ονόμαζαν ομοφωνία. Εμείς το αποκαλούμε "τελική ιδεολογική συμφωνία".
 Στις τελικές δε ιδεολογικές συμφωνίες δεν υπάρχει χώρος για " επιφυλάξεις".
Κανένα εταιρικό συμβόλαιο δεν τις αναγνωρίζει. Ιδιαιτέρως όταν σε αυτό δεν περιλαμβάνονται. Τα συμβόλαια όπως αυτό της ΕΤΕΣΤΑ περιέχει ρήτρες οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές απο τους υπογράφοντες.

Γι αυτους λοιπόν τους λόγους και κάποιοι συνάδελφοι δεν ψήφισαν τελικά όλο τον προϋπολογισμό.
Διότι δεν θέλησαν να επικυρώσουν μια απαράδεκτη πράξη ,όταν μάλιστα για την επικύρωση χρησιμοποιείται η ΓΣ ενός οργάνου το οποίο δεν ερωτήθηκε για αυτήν.

Θα πρέπει επίσης κάποιοι να ξεχάσουν οτι ο ΠΦΣ θα μετατραπεί σε γνωμοδοτικό επιχειρηματικό όργανο εγκαταλείποντας την συνδικαλιστική του και κατα συνέπεια "πολιτική" του υπόσταση.
Δεν θα αναφερθούμε βέβαια στην "διαδικαστική" διευθέτηση της γενικής συνέλευσης .Αυτα θα τα λύσουμε στην πορεία.

Εμείς θα είμαστε εδώ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...