Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

" ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..."


TI NA KANOYME

         Μια εβδομάδα πέρασε με την νέα κυβέρνηση, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον φανταζόμαστε  όλοι μας τις εξελίξεις, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε και είμαστε εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων για να δούμε ποια θα είναι η πολιτική που θα εξαγγελθεί για τον χώρο της υγείας και κατ’ επέκταση για τον  χώρο του φαρμάκου.

       Ανεξάρτητα από τις προθέσεις και τον σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης, - κρατάμε την τοποθέτηση και τις δεσμεύσεις Μπασκόζου στην εκδήλωση του Π.Φ.Σ.- μεγάλη σημασία θα έχουν οι θέσεις με τις  οποίες  θα προσέλθουμε ως κλάδος στις συζητήσεις με το υπουργείο.

          Οι μέχρι τώρα θέσεις μας και οι κινήσεις μας (αναφερόμαστε μόνο στην νέα ηγεσία του Π.Φ.Σ.)  σαφώς καθορίζονταν από τους «συνομιλητές» που είχαμε απέναντι μας.

      Η αλλαγή συνομιλητή επιβάλλει εκ των πραγμάτων ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ των θέσεων μας σε νέα βάση και σε πλαίσιο διεκδίκησης προς όφελος του μικρού και μεσαίου φαρμακείου ως χώρου προστασίας της δημόσιας υγείας.

      Δεν μπορεί να υπάρξει άλλο αίτημα από την άμεση κατάργηση των νόμων Λοβέρδου- Γεωργιάδη.

Τα δύο σημεία δε των νόμων αυτών που θα πρέπει να θέσουμε σε άμεση προτεραιότητα διότι είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του ατομικού φαρμακείου και θα μας δείξουν  επίσης ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι μας, είναι τα ΜΗΣΥΦΑ και το ΩΡΑΡΙΟ.

·       Τα ΜΗΣΥΦΑ διατίθενται ΜΟΝΟ από τα φαρμακεία σε σταθερή λιανική τιμή.

·       ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ 40ωρών, 5ήμερο, για όλους, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, με σεβασμό στις ανάγκες του πολίτη και στις τοπικές ιδαιτερότητες, οι οποίες καλύπτονται με τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, στα πλαίσια του νόμου, με απόφαση του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

 

Στην νέα αυτή συγκυρία όπως παρουσιάζεται, ο Π.Φ.Σ. θα πρέπει να βάλει το πλαίσιο, να στραφεί στην βάση, να συσπειρώσει τον κλάδο και μαζί με τον απλό φαρμακοποιό τον οποίο εκπροσωπεί, να διεκδικήσει τα αυτονόητα τόσο για τον κλάδο όσο και για τους πολίτες της χώρας.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...