Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

                           .............. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Ηταν εξη  με επτα χρονια πριν οταν πολυ πρωιμα γραφαμε οτι σε περιοδους οικονομικης και κοινωνικης κρισης ειναι δυνατον να συμβουν δυο πραγματα. Η θα γεννηθει μια επαναστατικη διαδικασια η θα υπαρξει πληρης κατισχυση των ορων του συστηματος. Μεσαιες καταστασεις δεν θα υπαρξουν.
Στην περιπτωση της Ελλαδας ηταν πολυ ευκολο να συμβει το δευτερο. Μια κοινωνια θυμα της «φουσκας» . Μια κοινωνια χωρις ηγεσια. Μια «υπαρκτη» αριστερα, μορφωτικα καθυστερημενη αλλα και ενα μεγαλο μερος της γραναζι του συστηματος . 
Το σημερα δικαιωνει αυτα που λεγαμε εχθες....

Αλλα και για τον κλαδο ειπαμε πραγματα. Οτι δηλ. αυτο που θα συμβει θα ειναι η δημιουργια μιας νεας ταξης φαρμακοποιων . Ειτε αυτο θα εχει μονον «ιδεολογικα» χαρακτηριστικα ειτε θα συνοδευεται και απο οικονομικα . 
Ποιος ομως απεργαστηκε σιγα σιγα αυτο το σχεδιο?
Δυο ηταν οι ομαδες εργασιας. Η πρωτη αποτελουνταν απο τους παλαιοκομματικους δεξιους ηγετες του φαρμακευτικου κλαδου . Αυτοι με την ηγεσια του κομματος τους σχεδιασαν την νεα κοινωνικη διαστρωματωση αναμεσα στους συναδελφους με μια σειρα νομων και ενεργειων βρισκοντας βεβαια στο διαβα τους μεγαλους και «αναπαντεχους» για αυτους συμμαχους οπως πχ τον Συριζα και την «παρθενο» κορη.....την συμπλεουσα παραταξη του στο κλαδο. Αυτοι βεβαια ηξεραν ακομη απο το Πασοκ τι σημαινει διαδρομος υπουργειου.
Η δευτερη ομαδα αποτελειται απο τους νεοφιλελε εκσυγχρονιστες του κλαδου. Γκατζετακηδες, μπλογκιστες, ετοιμοι δια πασαν πληροφοριαν , παντα χαμογελαστοι και κυριως «επιστημονες» . Πολυ επιστημονες. Αυτη η ομαδα λοιπον εβαλε το ζητημα του «φαρμακειου της νεας εποχης»
Και επειδη δεν ηθελαν να μας πουν οτι φαρμακεια σαν αυτο της καμπανιας του ΠΦΣ  μπορουν να εχουν μονον οι εγγυημενοι , απο πολυ νωρις ξεκινησαν το παραμυθι με την «επιμορφωση».
Τα σεμιναρια ειναι πρωτα απ ολα ενα πολυ καλο μαγαζι απ οπου και φραγκακια μπορουν να βγουν αλλα κυριως μπορουν να πεισουν τους αφελεις του κλαδου οτι με αυτα θα αγγιξουν την βασιλεια των ουρανων. 
Μας μιλησαν για νεα «ομορφα» φαρμακεια, για επιθετικες πωλησεις ,τα γαληνικα μπηκαν στο
στοχαστρο τους και ουτε λιγο ουτε πολυ απεφανθησαν οτι το 70% περιπου των φαρμακειων ειναι αχρηστο .....μαζι με τους φαρμακοποιους .
Επειδη ομως η «προτροπη» για αλλαγες δεν εφτανε επρεπε ολο αυτο το σχεδιο να παρει και θεσμικο χαρακτηρα....και εγενετο ΙΔΕΕΑΦ. 
Ομως ουτε αυτο εφτανε. Για να μην γλιτωσει λοιπον  κανεις συνεδεσαν το ΙΔΕΕΑΦ με μορια, και μετα με πιστοποιησεις και στο τελος με.....νομο του κρατους.
Νομους ....γιατι θα ακολουθησουν και αλλοι ...με τους οποιους θα ακυρωνονται σιγα σιγα τα πτυχια μας. 
Τις τελευταιες μερες, και επ ευκαιριας της «πιστοποιησης» παρατηρουμε μαλιστα οτι  εβγαλαν στο μειντανι ολη την  Μεραρχια Εντελβαις με σκοπο να καθαρησει το τοπιο απο τους αντιστασιακους.
Ας ξεκαθαρησουμε την θεση μας. Θεωρουμε απαραιτητη τη διαρκη επιμορφωση . Θα πρεπει ομως αυτη να κινειται σε μια ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ. Χωρις ορους, μορια, περιορισμους,  προτεραιοτητες και κυριως χωρις συνδεση και ΕΞΑΡΤΗΣΗ  απο το Κρατος. Η εξισωση των πτυχιων των κολλεγιων με τα πτυχια των ΑΕΙ δειχνει με απολυτη σαφηνεια ποιοι ειναι οι σχεδιασμοι του. 
Θα πρεπει να ειναι πολυ υπερηφανες οι δυο προαναφερθησες ομαδες που συνεβαλαν με την συνεργασια τους στην πρωτη υποβαθμιση των πτυχιων μας. Παντα καποιοι ειχαν συνεργατες.


Το δυστυχημα ειναι οτι σημερα οι Ελληνες δεν αγωνιζονται. Οχι για τιποτε μεγαλες ιδεολογιες, αλλα ουτε για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...