Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

18/11/2014
ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ
Πρός: Π.Φ.Σ....
Συνάδελφοι
Τέσσερα και πλέον χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στη χώρα μας και ο κλάδος μας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας υφίσταται μέχρι και σήμερα τις συνέπειες σε μία πορεία αδιέξοδη, απάνθρωπη και καταστροφική που δεν έχει τελειωμό.
Ειδικότερα για το φαρμακείο, το 2015 προβλέπεται εφιαλτικό, μετά και τα τελευταία μέτρα του φθινοπώρου και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες φαρμακεία σε κλείσιμο και χιλιάδες στα όρια της επιβίωσης.
Είναι ξεκάθαρο ότι η στρατηγική και η τακτική που ακολουθήσαμε ως κλάδος ήταν καταστροφική. Η επιλογή του «υπεύθυνου κυβερνητικού συνομιλητή» από την προηγούμενη ηγεσία του Π.Φ.Σ. και ο αυτοπεριορισμός της αντιπολίτευσης στο θεσμικό της ρόλο, μας οδήγησαν από ήττα σε ήττα και από sms σε sms στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο.
Το τι πρέπει να κάνουμε είναι πλέον μονόδρομος. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, ηγεσία και βάση , ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη δουλειά μας θα πρέπει να κινητοποιηθούμε, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε. Εταίρος μας δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ η κυβέρνηση. Οι γιατροί και οι καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι των 300 ευρώ και οι ανασφάλιστοι, οι απολυμένοι είτε του ιδιωτικού είτε του δημοσίου τομέα και η νεολαία μας που επιλέγει τον δρόμο της μετανάστευσης, αυτοί και μόνον αυτοί είναι οι σύμμαχοι μας.
Τα πρώτα δείγματα από την δραστηριότητα του Π.Φ.Σ. χαρακτηρίζονται ως θετικά. Έχει μπει ξανά στην ρητορική του Π.Φ.Σ. μετά από καιρό η λέξη διεκδίκηση. Δέν αρκεί όμως. Είναι απόλυτη ανάγκη ο Π.Φ.Σ. με γοργούς ρυθμούς να ενεργοποιήσει τη βάση, να επανασυσπειρώσει τον κλάδο και να δημιουργήσει ταυτόχρονα τις απαραίτητες κοινωνικές συμμαχίες.

Για να σταθεί η κοινωνία στο πλευρό μας, πρώτοι εμείς πρέπει να σταθούμε δίπλα τους.
Χάσαμε πολύτιμο χρόνο, δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί κι άλλος.
Με βάση όλα τα παραπάνω ο Π.Φ.Σ. και οι Φ.Σ. όλης της χώρας πρέπει να συμμετέχουν καθολικά στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την 27/11/14 δίνοντας με αυτό τον τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις, το μήνυμα του αγώνα , της διεκδίκησης και της αξιοπρέπειας.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ ( Φ.Σ. Αιγιαλείας, πρόεδρος Δ.Σ.)
ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (Φ.Σ. Αττικής, αντιπρόσωπος ΠΦΣ )
ΒΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, αντιπρόσωπος Π.Φ.Σ. )
ΖΑΝΝΑΣ ΖΗΣΗΣ (Φ.Σ. Πιερίας, αντιπρόσωπος Π.Φ.Σ.)
ΖΗΣΗ ΜΑΙΡΗ (Φ.Σ. Αττικής, μέλος Δ.Σ. ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ)
ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ (Φ.Σ. Αιγιαλείας, αντιπρόσωπος Π.Φ.Σ.)
ΤΣΙΑΠΡΑΝΤΑ ΑΓΓΕΛΙΝΑ (Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, μέλος Δ.Σ.)
ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΡΙΤΑ (Φ.Σ. Κοζάνης, μέλος Δ.Σ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...