Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ........ΤΟΥ ΙΔΟΥ ΕΡΓΟΥ






Με - όχι τυχαία - κατά τη γνώμη μας, δήλωσή του, ο Υπουργός Υγείας στην Αυγή της Κυριακής ξεκαθάρισε από την πλευρά του αναφορικά με το θέμα του ωραρίου των Φαρμακείων πώς  εννοεί το 'πρώτη φορά αριστερά'. Σήμερα λοιπόν μάθαμε ότι το ινστιτούτο των 37 διευρυμένων- κανιβάλων είναι 'σύλλογος' και μάλιστα αξιόπιστος και ισότιμος συνομιλητής του Υπουργού, με τον οποίο μάλιστα σχεδόν συμφώνησαν. Πρόσθεσε, έτσι, ακόμα ένα λιθαράκι, ακόμη μια βρώμικη πράξη στο κάδρο της καταστροφής ενός ολόκληρου κλάδου που ξεκίνησε με την επίθεση πριν από πέντε χρόνια από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου με Υπουργό τον Α. Λοβέρδο.

Με την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου αρχικά και του ελεύθερου στη συνέχεια, δια χειρός Λοβέρδου- Γεωργιάδη-Βορίδη, επιχειρήθηκε και επιτεύχθηκε μια βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος των Φαρμακείων προς όφελος των ολίγων στα πλαίσια των ακραίων και δολοφονικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται βίαια, μεθοδικά και συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον πλανήτη με κύριο πλέον στόχο την Παιδεία και την Υγεία.

Δεν θα μείνουμε όμως ούτε στις αποφάσεις του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στις υποσχέσεις του Υπουργού στα διάφορα φόρα. Θα μείνουμε στο σήμερα. Και το σήμερα έχει να κάνει με την αναγνώριση από μέρους του κ. Κουρουπλή 'συλλόγου'  37 ατόμων τον οποίον μάλιστα 'σύλλογο' τον τοποθετεί από την άλλη μεριά της ζυγαριάς η οποία περιλαμβάνει 11.000 συναδέλφους, δεκάδες πρωτοβάθμιους Συλλόγους και ένα ΠΦΣ που τους εκπροσωπεί όλους με την ξεχωριστή μάλιστα ιδιότητα του ΝΠΔΔ και με τις απόψεις του κ. Βαρουφάκη για τα μυσυφα και τα κανάλια διανομής.

Είναι αλήθεια ότι οι 37 έχουν ένα ειδικό βάρος. Εκφράζουν την απόλυτα νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την οικονομία και την δομή μιας πλήρους απορρυθμισμένης κοινωνίας. Επίσης, γύρω τους 'κινείται' πολύ χρήμα, το οποίο στο μέλλον θα φανεί πόσο καθαρό είναι καθώς και η προέλευσή του.
Τα μυσυφα, τα otc και το ωράριο είναι ο οχυρωμένος λόφος ενός αξιοπρεπούς επιστημονικού κλάδου στον οποίον έχουν εξαπολύσει λυσσώδη επίθεση τα μεγάλα συμφέροντα και δια μέσου των άμεσων εκπροσώπων τους αλλά και δια μέσου των λακέδων τους. Διότι πολύ απλά αυτά είναι τα εργαλεία με τα οποία αναδιανέμεται το εισόδημα προς ΟΛΟΥΣ. Είναι εργαλεία ΤΑΞΙΚΑ. Και αυτό, πρέπει να σταματήσει.

Γι' αυτό, τα μεν πρώτα θα πρέπει να πάνε στα sm, το δε ωράριο θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να εξυπηρετούνται οι νεοφιλελεύθερες λογικές και οι 'κλαδικοί' αλλά κυρίως οι ' έξω κλαδικοί' εκπρόσωποί τους. Πώς μπορεί λοιπόν να συνδέσει κανείς όλα αυτά με τον κ. Κουρουπλή και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;  Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφέρει τον κλάδο των Φαρμακοποιών ως 'Ιφιγένεια' στον βωμό των 'θεσμών' ή ότι ο κ. Κουρουπλής δεν  έχει αντιληφθεί σε ποια κυβέρνηση είναι Υπουργός.

Και τα δύο πάντως χρειάζονται απάντηση σήμερα!!!
Η απάντηση, δε, του κλάδου με δεδομένες τις δηλώσεις του Υπουργού στην επίσημη κομματική εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος είναι μία.
Άμεσες κινητοποιήσεις πριν την κατάθεση του Νομοσχεδίου. Διότι το έργο το έχουμε ξαναδεί και σήμερα παίζεται η τελευταία πράξη του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...