Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΜΠΗΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ ;



ΠΟΜΠΗΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ ;

          Με αφορμή την γνωστοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης , εντός του Οκτωβρίου να εισαχθούν προς ψήφιση στην βουλή σε ένα νομοσχέδιο ΟΛΑ τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου  και εν όψει του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. την Δευτέρα  5/10/2015 αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε για άλλη μία φορά  και να καταθέσουμε συνοπτικά τις απόψεις μας.
ü Το ζήτημα μας , όπως και τα υπόλοιπα μέτρα προς ψήφιση και εφαρμογή, είναι πολιτικό  και μόνο πολιτικό.
ü Η «μνημονιακή μεταστροφή» του εκλογικού σώματος από το δημοψήφισμα μέχρι τις εθνικές εκλογές δίνει  προσωρινά το άλλοθι στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων, επ’ ουδενί όμως δεν εξασφαλίζει την αποδοχή των ενεργειών της ούτε βέβαια την εκ νέου ανατροπή των συσχετισμών. 
ü Ο επί μακρόν εφαρμοζόμενος στον κλάδο κυβερνητικός συνδικαλισμός οδήγησε στην απογοήτευση και στην αναζήτηση της ατομικής λύσης.
ü Η αυταπάτη της θεσμικής συμπεριφοράς, των τεχνοκρατικών λύσεων και η πολυδιαφημισμένη «διέξοδος» της επιχειρηματικότητας  έφεραν  τον κλάδο ένα βήμα πριν την  καταστροφή.
ü Η υιοθέτηση της λογικής του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας από τους ΣΥΦΑ συνέβαλλε και αυτή στον αποπροσανατολισμό του κλάδου και στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων.
ü Η πολυφωνία, τα πολλά κέντρα εξουσίας και η «έλλειψη συντονισμού», ειδικά την δεδομένη στιγμή, σε τίποτα δεν βοηθούν τον κλάδο, το αντίθετο αδυνατίζουν  το  συνδικαλιστικό μας όργανο και  πολλαπλασιάζουν την αβεβαιότητα και την απογοήτευση στην βάση.
        Ο Π.Φ.Σ. οφείλει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να ηγηθεί του κλάδου, να απομονώσει  τις φωνές του «ρεαλισμού» και της ηττοπάθειας, να ενημερώσει, να ακούσει, να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει την βάση, προτάσσοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συστράτευσης, της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αξιοπρέπειας όχι μόνο εντός του κλάδου  αλλά και προς όλη την κοινωνία.
ΔΙΚΤΥΟ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ



1 σχόλιο:

  1. Δημιουργια πανελλαδικου δικτυου αποκλειστικα απο φαρμακοποιους στηριζομενο απο ενιαια πανελλαδικη συνεταιριστικη φαρμακαποθηκη , χωρις αποκλεισμους και ελιτιστικες συμπεριφορες . Τα πολλα ανεξαρτητα σημεια φαρμακειων που ανηκουν αποκλειστικα σε φαρμακοποιους , με ενιαια εξωτερικη σημανση ,,διαθεση αποκλειστικα σε καθορισμενες τιμες ιδιων προιοντων ,επαγγελματικη διαχειριση του δικτυου supormedical που θα λειτουργει με σοβαρη επαγγελματικη διαχειριση και θα κατευθυνει τους πελατες σε φυσικα σημεια φαρμακειων για την παραλαβη . Ισως μεχρι το τελος του 2015 εαν γινουν τα παραπανω να επιβιωσουμε αξιοπρεπως αλλοιως τετελεσθαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

                                  ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ....και η "δημοκρατια" τους.... Το "συστημα" ελλαδα ποτε δεν τα πηγαινε...